AVW volop in beweging


Komende zondag gaat op de Markt de bekende Maassluise Havenloop van start, die onderdeel is van de dag van Sport en Bewegen (voorheen dag van de duurzaamheid).
De loop heeft dit jaar al veel plaatselijke publiciteit getrokken omdat de gemeente Maassluis het te gevaarlijk achtte om de hardlopers over de Wip te sturen en zij de wedstrijdorganisatie verbood om deze in het parcours op te nemen. Als alternatief gaat de ronde van 2 km nu vanaf de start over de Monstersche Sluis in plaats van de Wip waarna langs de haven naar de Koepaardbrug wordt gelopen en terug via Zuiddijk en Nieuwstraat wordt teruggekeerd op de Markt.
Om 14.45 uur zal de Havenloop beginnen met een jeugdloop (tot 12 jaar) over 1 km, een kwartier later gevolgd door het startschot van wethouder Kees Pleijsier voor de ouderen die 1,2 of 3 rondjes mogen lopen van 2 km. Zowel getrainde (club)lopers als beginners zijn welkom bij deze gratis loophappening, waarvoor geen inschrijving nodig is.
Na afloop is het hopelijk prettig toeven op de terassen op de Markt!


RBR 2016


Maar er gebeurt meer bij AV Waterweg!

Zo zijn eigen leden op het ogenblik druk bezig met de verbouwing van de kantine zodat komende winter gebruik gemaakt kan worden van een gloednieuwe keuken, bar en kantinevloer. De werkzaamheden verlopen voorspoedig en waarschijnlijk kan al gauw in oktober het resultaat worden getoond.

Oktober is ook de maand van het 35-jarig bestaan van de vereniging en van het bijbehorende jubileumfeest dat op zaterdag 7 oktober gevierd wordt. Plaats is InZight in Maasland en tijd van 20:00 u tot middennacht. De kosten voor deze avond komen op rekening van AVW en er wordt gerekend op een grote opkomst. Ieder lid kan voor 29 september zijn entreebewijs achter de bar ophalen, waarmee hij tevens 1 introducee kan meenemen.
Op zondagmorgen 8 oktober 10 uur staat er vervolgens voor de echte liefhebber een anti-katerloop op het programma.

Een week later (15 oktober) begint het traditionele crosscircuit alweer en voor de tweede keer gebeurt dat onder de naam Piepschuimlogo Crosscircuit. De crossen vinden altijd plaats in het Sterrenbos tussen spoor en Waterweg met start- en finish ter hoogte van de voormalige spoorwegovergang aan de Schenkeldijk. De andere 3 crossen zullen worden gehouden op 12 november en 3 en 24 december.