Hatvan, Berlijn en Maassluis


Afgelopen weekend waren de meeste AVW'ers actief bij de plaatselijke Havenloop terwijl een drietal deelnam aan wedstrijden in Oost-Europa.
Op zaterdag liepen Martin den Hamer en Marja Zwijnenburg op uitnodiging een halve marathon in Hatvan, de zusterstad van Maasluis, waarbij Martin naar een veerdienstelijke derde plek overall liep (1.29.30) en Marja als vijfde vrouw de meet passeerde in 1.47.46.
Zondag liep Wouter van Rossum tussen ruim 40000 anderen naar een pr op de marathon van Berlijn in een tijd van 3.26.57.
Het regenachtige weer in Berlijn stond op de dag van Sport en Bewegen in schril contrast met de omstandigheden waaronder de Havenloop werd afgewerkt. Onder een felblauwe lucht en een sterke najaarszon stonden om 14.45 uur een recordaantal jeugdige lopers klaar voor hun 1000 meter door de binnenstad, waarbij de snelsten na ruim 4 minuten weer terug op de drukke Markt waren. Onderweg moesten onder meer de trappen van de Monstersche Sluis worden beklommen om de kwetsbare Wip te ontzien, wat voor veel kinderen geen enkele belemmering leek te zijn.
Om 3 uur precies schoot wethouder Kees Pleijsier de ouderen weg voor 1,2 of 3 rondjes van 2 km (keerpunt bij de Koepaardbrug). Ook hier een leuk aantal deelnemers waaronder veel niet-clublopers, wat ook precies het doel is van deze recreatieve loop. De warmte zal hen in de tweede en derde ronde parten hebben gespeeld, maar wellicht is deze loopervaring toch een aanzet geweest tot de ontwikkeling van een loopvirus.


Havenloop


Komende zaterdag zullen veel clubgenoten te zien zijn in 's-Gravenzande waar het Agium Runcircuit zal worden afgesloten met Westlands Mooiste. De hoofdafstand (10 Engelse Mijl) gaat van start om 14.30 uur, tien minuten later gevolgd door de 5 km. Start, finish en prijsuitreiking vinden plaats in het sfeervolle centrum en omkleden kan in het ISW college.
Ook op zondag (1 oktober) staat er een aantrekkelijke regioloop op het programma in de vorm van de Kethelloop in Schiedam. Start en finish zijn bij het sportpark Willem Alexander op de A4 in Schiedam. Om 12 uur vertrekken van daaruit de 5 en 10 km lopers voor een mooie ronde door Midden Delfland. Voorafgaand is er voor kinderen tot 12 jaar om 11.15 een loop van 1,5 km.