Hoezo herfst- of wintercross?  

Woedde er een aantal jaar geleden binnen de vereniging nog een discussie of het crossciruit van AVW de naam herfst- of wintercross moest krijgen, afgelopen zondag sprak wedstrijdleider Ruud Wessels bij het startschot van de eerste Piepschuimcross van 2017 terecht van een zomercross.
Bijna 100 deelnemers waagden zich dus in luchtige kledij aan 1,2 of 3 rondes van ruim 3 km door het Sterrenbos over een parcours dat dankzij de regenval van de weken ervoor en de inventiviteit van de parcoursbouwers toch een selectief karakter had. Zo werden de lopers op de heenweg getrakteerd op een vijftal beklimmingen en afdalingen van de grasdijk en lagen er op de terugweg vele boomstammen en slingerende paden te wachten om het ritme te breken. Het dragen van spikes was aan te raden, maar ook op gewone loopschoenen bleek men op deze prachtige najaarsdag nog redelijk uit de voeten te kunnen.

Dat het vaste rondje gewaardeerd wordt blijkt uit de vele bekende gezichten die zich elk jaar weer laten zien. Ook een aantal jonge regionale lopers lieten zich bij deze eerste cross aan kop van de langste afstand zien en zullen hun positieve ervaringen hopelijk rondbazuinen bij hun verenigingen. Winnaar op die 9 km werd Yunis Stitan (Haag Atletiek) voor Timo de Geus (Spirit) en Michael Groenewegen (Hellas en oud-AVW'er).
Winnaars op de 6 km werden Monique Leentvaar (Fortuna) en Twan Kleijwegt (PAC).
Verdere uitslagen en foto’s zijn te elders vinden op de website.
Op 12 november staat de tweede Piepschuimlogo-cross op het programma gevolgd door een derde en een vierde op 3 en 24 december. Om in het overall-klassement te worden opgenomen moet aan minimaal drie crossen zijn meegedaan.

Komend weekend is het rustig op de loopkalender. De week erna gaat de klok in de nacht van zaterdag op zondag een uur achteruit wat voor een aantal Naaldwijkers reden is om de zogenaamde Kuitenbijtersrun te organiseren. De start is om 02:00 uur ’s nachts en de bedoeling is dan om in 1 uur zo veel mogelijk rondes van 3 km te rennen over 2 bruggen. Zodra de tijd om 03:00 uur wordt teruggezet passeert men nog eenmaal de finish. Meer info over deze nieuwe loop is te vinden op de kuitenbijtersrun-site