Tweede cross lijkt beter aan te sluiten bij seizoen 

Zondag 12 november gaat in het Sterretjesbos om 11 uur de tweede wedstrijd van het Piepschuimlogo-crosscircuit van start. Vorige maand werden de deelnemers bij de eerste cross nog getracteerd op bijna zomerse omstandigheden, maar daar hoeft aanstaande zondag niet meer op gerekend te worden. Behalve een lagere temperatuur zal de ondergrond namelijk ook vochtiger zijn waarop het dragen van aangepast schoeisel (spikes of nopen) is aan te raden.

Bij de inschrijving kan gekozen worden uit de afstanden 3, 6 of 9 km, zijnde 1,2 of 3 selectieve rondjes van (ruim) 3 km, uitgezet op de groenstrook tussen station West en de Schenkeldijk.
Bij de eerste cross had de wedstrijdorganisatie al goed uitgepakt met meerdere dijkbeklimmingen,
boomstammen en koerswijzigingen, waarbij continu aandacht van de loper was vereist en dat zal men bij de tweede cross graag willen overtreffen. De lopers stellen die obstakels onderweg ongetwijfeld niet direct op prijs. maar zijn na afloop vrijwel zonder uitzondering zeer voldaan met het weerstaan van de modder, heuvels, molshopen en kuilen.
Inschrijven voor de cross kan vanaf 9.30u in het clubgebouw van AVW waarvandaan het 1 km lopen is naar de start. De kosten bedragen 4 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen. Voor de wedstrijd zijn koffie en thee gratis.
Het Piepschuimlogo-crosscircuit bestaat totaal uit vier wedstrijden met 27 november en 18 december als volgende data. Aan de wedstrijden over 3,6 en 9 km zijn klassementen verbonden waarbij de beste 3 resultaten worden meegeteld. Deze klassementen gaan over 3 km voor jeugd (jongens en meisjes) t/m 15 jaar, over 6 km voor mannen en vrouwen en over 9 km voor mannen.

Afgelopen week waren veel clubgenoten actief bij de Erasmusronde in Rotterdam (10 of 15 km), maar de opvallendste prestaties werden geleverd op Terschelling bij de 21e Berenloop. De loop deed zijn naam eer aan door de stevige westenwind en regen- en hagelbuien die door het duingebied woedden. Het weerhield Ton ten Kate en Lieuwe van Loon er niet van om een hele marathon, deels over zand, af te leggen in resp. 3.26.17 en 3.58.45. Proficiat beiden!