Heerlijke herfstcross in het Sterretjesbos  

Afgelopen zondag werd de tweede cross van het Piepschuimlogo-circuit gelopen en dat hebben de 80 opgekomen deelnemers geweten. Voor het startschot van 11 uur was het weliswaar nog droog maar de straffe noordwestenwind zorgde al voor een lage gevoelstemperatuur en de steeds donker wordende lucht beloofde weinig goeds voor de komende minuten.
Het zeil, waarop de spikes werden aangetrokken en de inloopkleding achtergelaten, was op een zo luw mogelijke plek neergelegd en werd door vrijwel iedereen pas een minuut voor het startschot verlaten, waarna met de wind in de rug over de grasdijk aan de eerste ronde kon worden begonnen.

Na het keerpunt voor speelplaats Avonturis (1,5 km) kwam de wind echter vol op kop te staan en nam het gespetter toe, waardoor de kou in heel het lichaam voelbaar werd en het tempo flink inzakte.
Gedurende ronde twee werden de omstandigheden nog wat guurder met als neveneffect dat de schoenen verder de grond inzakten en glijpartijen op de loer lagen.
Na de zomerse eerste cross van 4 weken eerder mocht nu dus met recht gesproken worden van een herfstcross die aanmerkelijk meer inspanning vroeg van de lopers.
Winnaars van de lange cross (ruim 9 km) werden Michiel Bovendeert en Kristel van den Berg van AV Fortuna en op de 6 km waren Monique Leentvaar, eveneens van AV Fortuna, en Stijn van Hooff uit Rotterdam de snelsten. De jeugdwedstrijd over 3 km ging naar Stef Kortekaas (Olympus '70) en Jill van Haaften (AV Fortuna).
De volgende data voor de Piepschuimlogo-crossen zijn 3 en 24 december.

Dit weekend waren er ook AVW'ers actief bij wedstrijden in Zoetermeer (Klaverbladloop) en Schipuiden (Duifpolderloop) en op het Waddeneiland Schiermonnikoog waar Ed van der Lee, Wernher van de Hoek en Bert Daamen een zware strandtrail van 25 km volbrachten.
Opvallendste club-loopnieuws kwam echter uit Athene waar Patrick van der Spek, Arie Warnaar, Peter Fortuin en Esther van Loenen de klassieke marathon van Athene uitliepen. Heuvelachtig en warm was het en de ervaring onvergetelijk. Proficiat alle vier!

Aanstaande zaterdag staat er een mooie strandwedstrijd in Monster op het programma. Voor de 43e keer wordt dan de halve marathon georganiseerd die gedurende 9 km over het zand voert. Zeker bij een krachtige zuidwester is dit een zware beproeving. Start is om 14:00 uur en er is tevens de mogelijkheid om 10,3 of 5,7 km te lopen.