Winterse derde Piepschuimlogo-cross?


Komende zondag wordt bij AVW alweer de derde Piepschuimlogo-cross van 2017 gelopen.
Na een zomerse eerste en ronduit herfstachtige tweede cross belooft deze derde winterse trekken te krijgen met temperaturen net boven nul en kans op natte sneeuw.
Omstandigheden die de crossliefhebber niet afschrikt maar hem juist aanmoedigt om de strijd met de elementen aan te gaan. De ronde van ruim 3 km door het Sterrenbos, waarvan er naar keuze 1, 2 of 3 gelopen kunnen worden, is altijd al behoorlijk selectief door de meerdere beklimmingen van de grasdijk en kunstmatig gecreƫerde obstakels als boomstammen en scherpe bochten, maar wordt extra zwaar als de bodem drassig en de wind hard is.

De eerste 2 crossen trokken (bijna) 100 lopers van alle leeftijden en van vele regioverenigingen en hopelijk zal dit op 3 december niet anders zijn. De start is zoals gebruikelijk om 11 uur, zodat er na de loopinspanning nog een hele vrije zondagmiddag resteert om tevreden achterover te leunen.
Vanaf half tien is inschrijven mogelijk in het clubgebouw aan de Albert Schweitzerdreef, waarvandaan het een kleine kilometer (in)lopen is naar de start.
De vierde en laatste cross zal op zondag 24 december zijn, gevolgd door de prijsuireikingen van de diverse klassementen over 3, 6 en 9 km.


2e PSLC


Verder nog de mededeling dat de voorinschrijving voor de Ruitenburg Halve van 21 januari 2018 op korte termijn geopend zal worden. Voor de 24e keer staat deze halve marathon op het programma en sinds 2011 onder de huidige naam. Ruim de helft van de vereniging is op deze zondag van januari altijd actief als vrijwilliger of deelnemer en maakt Maassluis voor 1 dag een hardloopstad. 
Nadere info volgt snel op deze plek!