Modder en strijd bij derde Piepschuimlogo-cross


Bijna 100 hardlopers gingen zondag om 11 uur van start voor de derde Piepschuimlogo-cross van AVW. Was het zaterdag nog ijzig koud geweest bij de halve marathon van AV Fortuna in de Broekpolder, nu mochten de omstandigheden vrij mild worden genoemd, mede door de afwezige wind.
De natte grond maakte het lopen echter zwaar evenals de obstakels die de parcoursbouwers hadden ingebouwd (dijkbeklimmingen) en neergelegd (boomstammen). Het was vanwege die blubberpaden aan te raden om op trailschoenen of spikes te lopen want met gewone hardloopschoenen konden schaatsbewegingen nauwelijks voorkomen worden.
Op alle 3 de afstanden (3, 6 en 9 km) vond er een mooie strijd plaats waarbij opviel dat er vooral op de 6 km bij de mannen een sterk deelnemersveld was op komen dagen met de talentvolle junior Tom de Gelder van Olympus’70 als aansprekende winnaar. Bij de dames op deze afstand was Monique Leentvaar van AV Fortuna voor de derde keer op rij de beste.
Ook op de 3 km voor de jeugd tot en met 15 jaar waren een Fortuna-vrouw (Jill van Haaften) en een Olympus-man (Stef Kortekaas) het snelst.
De 9 km mannen werd gewonnen door de sterke veteraan Robert Willemse van Rotterdam Atletiek.
Op 24 december volgt de vierde en laatste (kerst)cross en zullen na afloop alle klassementen worden opgemaakt en de prijzen uitgereikt.


3e PSLC


Zondag wordt voor de 30e keer de Bruggenloop van Rotterdam gelopen. Deze grote 15-km-wedstrijd gaat over 6 bruggen van de Havenstad waaronder de Willemsbrug en van Brienenoordbrug. Vorig jaar finishten liefst 11500 lopers bij Stadion de Kuip na een schemerachtige tocht met op de achtergrond het kunstlicht en de hoogbouw van Rotterdam.
De start vind plaats in 4 waves met de eerste om 15:00 uur en de laatste om 15:45 uur. Ook veel AVW’ers zullen aan dit loopfestijn deelnemen.