Tweede Piepschuimlogo-crosscircuit in stijl afgesloten 

Zo’n 140 deelnemers stonden op de dag voor Kerst aan de start bij de vierde en laatste Piepschuimlogo-cross in het Sterrenbos. Daarmee was het de best bezochte van de vier op een bewolkte en droge dag, maar met een parcours van ruim 3 km lang dat door de modder, de hoogteverschillen en opgebouwde obstakels selectief mocht worden genoemd. 
Naast de aanwezigheid van ruim 20 thuislopers viel vooral de even grote delegatie van Olympus’70 op met daarbij een aantal absolute regiotoppers. Ook van de andere nabijgelegen verenigingen AV Fortuna en Thof Running waren meerdere shirts zichtbaar op de 3, 6 en 9 km. Opvallende winnaars op deze kerstcross, allen onder de vlag van Olympus ’70, waren Willem de Graaf op de 9 km en de Westlandse talenten Lisan Duijvestijn en Tom de Gelder op de 6 km.
Nadat warme kleding was aangetrokken en/of de zwarte spikes omgewisseld voor gewone loopschoenen kon de gefinishte loper zich tegoeddoen aan een beker glühwein om vervolgens met de wind in de rug een kilometer uit te lopen naar de kantine waar om half 1 de prijsuitreiking plaatsvond van de diverse klassementen.

Winnaars van de 3 km bij de jeugd werden Stef Kortekaas (ook Olympus) en Jill van Haaften (AV Fortuna) die beiden drie nummer-1-noteringen wisten te behalen. De eerste prijs op de 6 km was al binnengehaald door Monique Leentvaar (Fortuna) en bij de mannen was de 2e plaats in de laatste cross voor Twan Kleijwegt (Olympus) voldoende voor de eindoverwinning. Michiel Bovendeert (Fortuna) was net als vorig jaar de beste op de langste afstand, dit keer geflankeerd door AVW’er Gerard de Lange en Jelle Enthoven uit Den Haag.
Al met al mag weer gesproken worden van een geslaagde editie van het Piepschuimlogo-cosscircuit en zal er in 2018 ongetwijfeld een vervolg komen.


Na dit crosscircuit gaat AVW zich vooral richten op de 24e halve marathon van Maassluis die op 21 januari 2017 zal plaatsvinden. Om 13.00 uur zal op de Jan Schoutenlaan het startschot klinken voor de 5, 10 en 21,1 km, waarna elke deelnemer zijn eerste kilometers over de Westlandseweg mag rennen. De voorinschrijving voor deze populaire loop is gestart en de link is te vinden op de homepage.
Volgende week dinsdag (2 januari) staat eerst de nieuwjaarsreceptie op het programma waar getoost gaat worden op het nieuwe jaar. Deze begint om 8 uur zodat de reguliere trainingsavond vervalt.