Loopfeesten in Delft en Leiden (11 mei)

Na de Rotterdammarathon, de Ladies Run, de Groene Oaseloop en de bevrijdingsloop is het tijdelijk wat rustiger geworden op de regionale loopkalender, maar daar komt de komende weken weer verandering in. Ten eerste zal op Hemelvaartsdag (14 mei) in het centrum van Delft de 27e Golden Ten van start gaan. Zowel de 5 km (start 13:15 u) als de 10 km (15:00 uur) zijn bij de voorinschrijving al volgeboekt en zullen zo’n 3500 enthousiastelingen op de been brengen.

Delft staat op deze dag volledig in het teken van de hardloopsport want ook de jeugdlopen (vanaf 12 uur) trekken altijd bijzonder veel belangstellenden.  De Golden Ten is tevens de tweede wedstrijd van het Westlandse Fides Run Circuit welke geopend werd met de Arcade Halve in Naaldwijk en in totaal bestaat uit negen (zomer) wedstrijden.

loopfeestdelft

Zondag zal de sleutelstad volledig in de ban zijn van de 24e  Leiden Marathon. Deze bestaat tegenwoordig uit 1 ronde  door één stad en 9 dorpen, die alle zorgen voor een sfeervolle passage met veel muziek en aanmoedigingen. Om 10.00 uur gaat de halve marathon van start, drie kwartier later gevolgd door de hele.

Een andere categorie lopers zal zich aangesproken voelen door de tweede Westlandse Avondinstuif op donderdag 21 mei op de baan van Olympus ’70 in Naaldwijk. Het betreft hier atletiek in de breedste zin met technische onderdelen als polsstokhoogspringen, speerwerpen en verspringen en looponderdelen variërend van 100 meter tot 5000 meter. Voor de AVW’er zullen vooral de 1500 meter (start 19:50 uur) en de 5000 meter (20:30 uur) interessant zijn. Inschrijven kan op de avond zelf.

Tenslotte nog de laatste update over de website. De afgelopen weken is deze regelmatig onbereikbaar geweest vanwege een hack. Op het ogenblik is hij weliswaar weer in de lucht, maar zekerheid over het lang voortbestaan van deze situatie is er niet. De nieuwe site is inmiddels in aanbouw en zal naar verwachting einde deze maand online komen. Nog even geduld dus!