Een jaar na dato

Het ligt bij velen nog vers in het geheugen maar het is alweer bijna een jaar geleden dat in het kader van het 400-jarig bestaan van Maassluis de 29e Westland Marathon van start ging op de Albert Schweitzerdreef. Het werd een bijzonder succesvolle herinvoering met in totaal 1000 deelnemers
(400 op de hele marathon) waarvan verslagen en foto’s nog steeds zijn terug te vinden op de gelijknamige Facebookpagina en de website www.westlandmarathon.nl. Er zijn echter nog geen plannen om het evenement voor de dertigste keer op de loopkalender te zetten al zal dat moment zeker een keer gaan komen.

Dit jaar bestaat het zomerse loopaanbod in het Westland vooral uit het 9 wedstrijden bevattende Fides Runcircuit waarvan de tweede loop afgelopen donderdag in Delft op het programma stond.
Voor de 28e keer ging daar de Golden Ten Loop van AV de Koplopers van start met inmiddels meer dan 4000 deelnemers op de verschillende afstanden.

Hoofdafstand was de 10 km met zo’n 2500 deelnemers waaronder een achttal AVW’ers. In een sfeervol centrum liepen Alwin Roovers en Rose Enthoven onder aangename omstandigheden naar de overwinning in resp. 31.10 en 37.49.
De derde wedstrijd van het Fides circuit is de Lenteloop in Den Hoorn die as zaterdag al gelopen wordt. Om 13.45 uur gaat de 5 km van start en een uur later de 10 km.  Datzelfde (Pinkster)weekend gaat voor de 24e keer de Roparun van start vanuit Parijs en Hamburg. Deze estafetteloop over ruim 500 km moet zoveel mogelijk geld opbrengen voor mensen met kanker en heeft als doel ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Afgelopen jaar leverde dat bijna 5,5 miljoen euro op.  Dit jaar zullen bijna 350 teams op Pinkster-maandag tussen 12 en 6 arriveren op de Coolsingel.

Een andere categorie lopers zal zich aangesproken voelen door de tweede Westlandse Avondinstuif op donderdag 21 mei op de baan van Olympus ’70 in Naaldwijk. Het betreft hier atletiek in de breedste zin met technische onderdelen als polsstokhoogspringen, speerwerpen en verspringen en looponderdelen variërend van 100 meter tot 5000 meter.

Voor de AVW’er zullen vooral de 1500 meter (start 19:50 uur) en de 5000 meter (20:30 uur) interessant zijn. Inschrijven kan op de avond zelf.