Estafettes voor het goede doel

Dit Pinksterweekend werd voor de 24e keer de Roparun georganiseerd. Vanuit Parijs en Hamburg vertrokken bijna 350 teams (met 8 lopers) voor een estafetteloop over ruim 500 km die allemaal op maandagmiddag tussen 12 en 6 op de Coolsingel arriveerden.

Centraal bij dit evenement staat het goede doel en dan met name de strijd tegen kanker. Met het motto ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’ zijn reeds vele miljoenen euro’s opgehaald.
De afgelopen jaren leverde de loop rond de 5,5 miljoen euro op, waarmee de kracht van deze formule duidelijk wordt aangetoond. Veel kleinschaliger van opzet is de Maaslandloop, die op vrijdag 12 juni voor de zevende keer van start zal gaan en onderdeel is van de Sport- en Speldag in het gelijknamige dorp.

De loop is 360 km lang en gaat vanuit Maasland via Reeuwijk naar Wageningen en terug langs Gorinchem en Middelharnis naar de pont bij Rozenburg. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ‘Het Vergeten Kind’, welke zich inzet voor kinderen die opgroeien in sobere opvangcentra. In totaal gaan er dit jaar negen teams van tien lopers van start waaronder een team van AV Waterweg.  Afgelopen zaterdag waren de betreffende AVW’ers actief als autowasser op het parkerterrein bij AVW om zo hun bijdrage aan het goede doel te vergroten.

Op dezelfde zaterdag stonden in Den Hoorn bijna 600 lopers aan de start bij de Lenteloop waaronder ook een twintigtal AVW’ers. Op de (iets te korte) 10 km behaalden clubgenoten Marc Meeder en Mariek Bourquin beiden een tweede plaats overall in tijden van 33.30 en 38.03 waarmee ze goede zaken deden voor het Westlandse Fides-circuit.

De vierde wedstrijd van dit circuit volgt volgende week al. Op vrijdagavond 5 juni staat namelijk in
Ter Heijde voor de negende keer de gelijknamige Omloop op het programma.

Om 19:30u start de 5 km en drie kwartier later de 10 kilometer voor 1 of 2 rondes door het duingebied rondom het kleine Westlandse dorp. Het parcours gaat de laatste jaren niet meer over het strand met als gevolg dat er sneller kan worden gelopen terwijl het unieke karakter van de loop behouden blijft met een fraai uitzicht op zee en duinen.


Tenslotte nog aandacht voor een clubevenement dat ook traditie aan het worden is te weten de loop/fiets estafette. Deze staat gepland voor dinsdag 2 juni op de reguliere trainingsavond. Zorg ervoor dat je op tijd bent en je fiets bij je hebt! Het evenement beoogt om op sportieve wijze kennis te maken met lopers uit een andere groep waarbij snelheid ondergeschikt is aan gezelligheid!
Meer mededelingen staan op het bord in de hal van de kantine waar ook de inschrijfformulieren zullen komen te hangen.