Juni-evenementen

Komende maand staat er een aantal leuke loopevenementen op het programma.
Donderdagavond 4 juni was dat de loop/fiets-estafette bij AV Waterweg. Gedurende de reguliere trainingsavond ging een tiental kwartetten van start gaan voor een afstand van 20 km. Elk team bestond uit 3 fietsers en 1 loper die telkens een afstand van 500  tot 1000 meter aflegden. Het evenement bracht op sportieve wijze lopers uit verschillende groepen bij elkaar waarbij snelheid ondergeschikt was aan gezelligheid. Alhier een foto-reportage.

De vierde wedstrijd van het Westlandse Fides-circuit werd vrijdagavond 5 juni afgewerkt: in Ter Heijde stond voor de negende keer de gelijknamige Omloop op het programma. Om 19:30u startte de 5 km en drie kwartier later de 10 kilometer voor 1 of 2 rondes door het duingebied rondom het kleine Westlandse dorp. Het parcours gaat de laatste jaren niet meer over het strand doch het unieke karakter van de loop blijft behouden met een fraai foto-uitzicht op zee en duinen.


Het weekend van 11-13 juni staat Maasland weer in het teken van de Sport- en Speldagen met op donderdag een prestatieloop over 6 of 10 km en op vrijdag de start van de zevende Maaslandloop.
De loop is 360 km lang en gaat vanuit Maasland via Reeuwijk naar Wageningen en terug langs Gorinchem en Middelharnis naar de pont bij Rozenburg. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ‘Het Vergeten Kind’, welke zich inzet voor kinderen die opgroeien in sobere opvangcentra.

In totaal gaat er dit jaar een recordaantal van negen teams van tien lopers van start waaronder een team van AV Waterweg. Die bestaat dit jaar uit de lopers Liselot van Rest, Jolande Slootheer, Paul Wolters, Jos van Asselt, Dim Mureau, Kees van der Eijk, Ruud Wessels, Martin den Hamer, Eric van Waas en Lieuwe van Loon.  Catering, vervoer en verzorging is in handen van Anita Krans, Jaap van Berkel, Leo Jansen en Nell Eichhorn.


Op donderdagavond 18 juni kunnen alle AVW-leden en de deelnemers van de beginnerscursus deelnemen aan het clubkampioenschap over 5 km. Het is voor de eerstgenoemden een mooie onderlinge strijd en een goede test hoe het met de conditie/vorm gesteld is terwijl het voor de beginners een uitdaging is om soms voor het eerst 5 km hardlopend af te leggen. In tegenstelling tot eerdere jaren lijkt de winnaar niet bij voorbaat vast te staan, al dienen alle kanshebbers dan wel op te komen dagen.


Een dag later kunnen de echte fanatiekelingen zich weer aansluiten bij de Oranjeloop in Kwintsheul over 10 km voor de vijfde wedstrijd van het Fides-circuit. Altijd een gezellige loop op het feestterrein in het centrum van het Westlandse dorp.

De keus is aan de loper!