Bradelierloop ging wel door!


Na de afgelastingen van de Kadeloop en Telecomloop in de voorgaande maand vanwege extreme weersomstandigheden trof de 30e Bradelierloop afgelopen zaterdag prima loopweer met weinig wind en een gematigde temperatuur. Zo’n 800 atleten, waaronder een twintigtal AVW’ers, gingen van start op de diverse afstanden met als hoofdnummer de 10 km.

Winnaar bij de mannen werd Thomas Poesiat (Olympus ’70), die een jaar of 2/3 geleden nog tot de nationale top behoorde. Met een tijd van 32.17 liet hij zien dat hij na zijn blessureperikelen weer op de weg terug is. Bij de vrouwen ging de hoofdprijs naar Rose Enthoven (Loopgroep PK) die met 37.11 haar belaagster Marlies Jongerius (Olympus ’70) slechts 4 seconden voorbleef. Derde werd AVW’er Marieke Boekestijn met een tijd van 39.01. Bij de mannen was Gerard de Lange de snelste clubgenoot in 35.44 waarmee hij tevens de snelste 45-plusser was.
Een fotocompilatie van de Bradelierloop is elders te vinden op de website.

De laatste loop van het Westlandse Fides Runcircuit staat gepland voor zaterdag 26 september met Westlands Mooiste (10 EM) in ’s-Gravenzande.

Volgende week zaterdag (29 augustus) staat de Run Bike Run weer op het programma bij AVW. Start- en finishpunt van dit recreatieve evenement liggen letterlijk in de kantine aan de Albert Schweitzerdreef waartussen 5 km wordt hardgelopen, vervolgens 20 km wordt ge(race)fietst en daarna nog eens 3 km met opgeblazen kuiten wordt hardgelopen.
De prestatie is ondergeschikt aan de gezelligheid, die na afloop met een barbecue op het terras nog eens extra wordt benadrukt. Wanneer het je bovendien leuk lijkt om het hardlopen eens te combineren met een andere sport is het raadzaam je naam snel op de intekenlijst in de hal van de kantine te zetten omdat het aantal deelnemers beperkt is. Bij het fietsonderdeel is een helm verplicht, tenzij gebruik wordt gemaakt van een degelijke oma- of opafiets. Nadere info volgt volgende week.