Gerard de Lange winnaar van het Fides Runcircuit!

Zowel Westlands Mooiste in ’s-Gravenzande als de Havenloop in Maassluis troffen afgelopen weekend bijzonder mooie weersomstandigheden, zowel voor de loper als de toeschouwer. Op zaterdag kwamen zo’n 500 deelnemers af op de afsluitende loop in het Fides Runcircuit, bestaande uit 9 zomerse lopen in het Westland. Omdat er dit jaar twee lopen uitvielen vanwege de weersomstandigheden volstonden vier deelnames voor een opname in het klassement. Winnaar van de dag op de 10 EM werd Erwin Poldervaart van Pallas ’93 in 55.54 maar dankzij een knappe vierde plaats van bijna-vijftiger Gerard de Lange (57.41) was het de trainingscoördinator van AV Waterweg die er met de hoofdprijs in het circuit vandoor ging. De prestaties worden in dit klassement gerelateerd aan de leeftijd en tegen die meetlat presteerde Gerard het constantste van allemaal. Een fraaie prijs dus voor de laatbloeier uit Maassluis!

Een dag later werd op de Dag van de Duurzaamheid in het centrum van Maassluis weer de  Havenloop georganiseerd. Door het zonnige weer waren de terrassen op de Markt vol en bleek er ook langs het parcours veel belangstelling te zijn. Om kwart voor 3 beet de jeugd tot 12 jaar het spits af voor een wedstrijd over 1 km. Tientallen lopertjes schoten er vandoor na het startschot en de eersten waren binnen 4 minuten al weer terug bij het finishdoek, waarmee ze aangaven over een natuurlijke aanleg voor het hardlopen te beschikken. Wellicht toch maar een lidmaatschap bij AV Fortuna of Olympus ’70 overwegen? Om 3 uur mochten de ouderen van start gaan die zich wat schuchter opstelden bij de startlijn. Normaal is het een flink gedrang bij een start van een hardloopwedstrijd dus het was meteen duidelijk dat hier sprake was van een recreatief evenement. Het aantal deelnemers leek weer wat hoger te liggen dan eerdere jaren waaronder ook veel niet-clublopers. Er konden 3 rondes van 2 km worden gelopen beginnende met de beklimming van de Wip, over de Schans naar de Koepaardbrug, terug langs de Haven en de Zuiddijk en vervolgens via de afrol richting de PC Hooftlaan om via de Noordvliet weer op de Markt te komen. Een zeer geslaagd evenement dat het enthousiasme voor de hardloopsport hopelijk weer heeft aangewakkerd.

Tenslotte nog aandacht voor het ‘Oktoberfest 2015’. Wie heeft niet gehoord van dit grootste bierfestival ter wereld? Na het succes van 2014 zal bij AVW opnieuw deze thema-avond worden georganiseerd. Dat betekent dat er na de training van 1 oktober kan worden aangeschoven aan een van de lange tafels. Nieuw dit jaar is dat er rekening wordt gehouden met leden van de Blauwe Knoop. Vanzelfsprekend zal de aankleding geheel in stijl zijn, dus mocht je een jagershoedje, lederhosen of dirndl hebben, dan ben je meer dan welkom!