Crosseizoen begint in de Broekpolder

Aanstaande zaterdag (10 oktober) begint voor de regionale crosslopers het seizoen met de eerste van vier wedstrijden van de zesde RunningPoint-competitie in de Broekpolder. De omstandigheden bij deze mooie discipline kunnen sterk verschillen; soms moet je slalommen tussen de diepe plassen en zijn (lange) spikes eigenlijk noodzakelijk om enigszins te kunnen hardlopen, en soms doet de najaarszon het zomers aanvoelen en is er sprake van droge ondergrond waarop je ook met gewone hardloopschoenen uit de voeten kunt. Crossen is een uitstekende variatie op de vele asfaltkilometers die de gemiddelde langeafstandsloper in een jaar aflegt, zowel uit oogpunt van blessurepreventie (zachte ondergrond) als van verbetering van de loopcoördinatie (anticiperen op obstakels en oneffenheden).
Om 13:15 u zal het startschot klinken voor de 3,5 en om 13:30 uur voor de 7 km. Start- en finishlocatie ligt net voorbij het Klauterwoud op zo'n 400 meter van de inschijving- en kleedgelegenheid in de Polderpoort. In totaal bestaat het RunningPointcircuit uit 4 crossen, waarbij de afstand telkens wat langer wordt.
Een week later gaat bij AV Waterweg de nieuwe crossserie van start. Op zondag 18 oktober kan dan om 11 uur worden gestart voor 1,2 of 3 rondjes van ca. 3 km door het Sterretjesbos. Meer info over dit crosscircuit volgt volgende week en is hier ook op de site te lezen.

Afgelopen weekend leverde veelloper Lenie de Visser een bijzondere prestatie door eerst in Zeeland de zware Kustmarathon uit te lopen in 5.04.15 om er de volgende dag doodleuk de Rottemerenloop (10 km in 1.04.24) aan vast te plakken. Ze gaat nu 3 weken op vakantie zodat Ruud, haar belager in het klassement voor AVW’er van het jaar 2015, de kans krijgt om iets van zijn achterstand goed te maken.
In Schiedam liep een aantal clubgenoten in de prijzen bij de vijfde Kethelloop. Gerard de Lange won de 10 km in 36.19 en Annemarie Dijksman was de snelste vrouw op de 15 km in 1.19.27. Martin den Hamer behaalde de derde plaats bij de mannen in 1.01.41.