Voorspoedige zevende Maaslandloop voor team AVW

In 2009 werd binnen de Sport en Speldagen voor het eerst de Maaslandloop georganiseerd en nadien is de estafetteloop over 360 km door het rivierengebied van Nederland een niet meer weg te denken  onderdeel geworden van het Maaslandse evenement, dat sinds 1977 geld inzamelt voor het goede doel. Dit jaar stond op het feestterrein aan de Doelstraat op vrijdagmorgen 12 juni een recordaantal van 8 teams aan de start, welke verspreid van start gingen, al naar gelang hun te verwachten loopsnelheid.
Team AVW, bestaande uit de lopers Liselot van Rest, Jolande Slootheer, Paul Wolters, Jos van Asselt, Dim Mureau, Kees van der Eijk, Ruud Wessels, Martin den Hamer, Eric van Waas en Anita Krans, team captain Lieuwe van Loon en de ‘hulptroepen’ in de personen van Jaap van Berkel, Nell Eichhorn en Leo Jansen,  vertrok om 8.45 uur. Een kwartier eerder dan gepland omdat er in Waddinxveen vertraging dreigde vanwege een defecte brug. Het was bij vertrek prachtig zomers weer wat op een paar spetters regen na ook de volle 360 km zo bleef.
Zoals gebruikelijk bij de AVW’ers werd al gauw voorsprong genomen op het schema mede omdat er op gegeven moment drie eerder gestarte teams in het vizier kwamen en werden bijgehaald. De lopers van team AVW waren onderverdeeld in twee kwintetten die om en om zo’n 40 km voor hun rekening namen. Elk kwintet legde die etappes af met vier fietsers en 1 loper, die telkens 1 km liep en daarna 4 km kon uitfietsen. Zonder de anderen te kort te willen doen moet gezegd dat de drie dames verrassend goed liepen en voor een groot deel verantwoordelijk waren voor de vroege aankomst op het kuuroord in Wageningen. Opnieuw was de verzorging daar optimaal met eten en drinken (in ruime mate!), jacuzzi, douchen en zelfs een live-band.

Daarna volgde een vermoeiende nacht al wist iedereen zijn tempo redelijk vast te houden. In de ochtend stak er een stevige zuidwestenwind op wat in de laatste etappe naar Rozenburg een fors voordeel betekende, zeker op de altijd winderige Haringvlietdam. Ruim op tijd (13:30 uur) arriveerde het team bij de veerpont en na een korte pauze in Maassluis werd doorgelopen naar Maasland waar AVW het eerst aankomende team bleek te zijn. Niet in de snelste tijd van de dag overigens maar dat mocht de pret niet drukken. De teamcaptain was duidelijk over de stemming in het team gedurende de estafette: ‘Het was weer een goed team,  geen onvertogen woord of gemopper en iedereen steunde elkaar op de wat moeilijker momenten.’
Totaal werd er bij de zevende Maaslandloop ruim 34.500 euro opgehaald wat ook weer een nieuw record betekende.

Reminder!!
Komende donderdagavond (18 juni) vinden de jaarlijkse clubkampioenschappen van AVW plaats over 5 km. Het is tevens de afsluiting van het de beginnerscursus. Het is voor de ervaren leden een mooie gelegenheid om te testen hoe het met de conditie/vorm gesteld is terwijl het voor de beginners een uitdaging is om soms voor het eerst 5 km hardlopend af te leggen. Start om half 9.
De strijd bij de mannen voor de overall titel zou dit jaar wel eens spannend kunnen worden omdat de winnaar van de afgelopen jaren Gerard de Lange er een serieuze concurrent heeft bij gekregen. Hoe dan ook zal het weer een gezellige clubavond worden op de baan en in de kantine van AVW!