Marieke en Gerard AVW-clubkampioen

Vorige week donderdag vond bij AV Waterweg het jaarlijkse clubkampioenschap plaats onder droge en vrij koele omstandigheden. Bijna 100 deelnemers stonden om kwart over 8 klaar naast de 400-meter asfaltbaan voor een onderlinge wedstrijd over 5 km, waaronder 20 beginners die de afgelopen 3 maanden hadden deelgenomen aan de beginnerscursus (zie foto). Er werd dit jaar over een nieuw parcours gelopen beginnende met de Schenkeldijk en voor de spoorwegovergang naar rechts over het nieuwe fietspad langs de Oranjeplassen. Tot aan de Spuidijk stond de westenwind hier op kop maar eenmaal de Oranjedijk opgedraaid kon de laatste 2 kilometer het tempo iets worden opgeschroefd. De finish was op de baan zelf en werd als eerste bereikt door Gerard de Lange (17.40) waarmee hij zijn kampioenschap (weer) prolongeerde. Bij de dames was de vorig jaar afwezige Marieke Bourquin de snelste (19.11). Net als voorgaande jaren werden alle finishers opgewacht door hun voorgangers zodat het applaus luider werd naarmate men later aan de meet kwam. Een echte erehaag werd zelfs gevormd voor de laatst binnenkomende in de persoon van Chantal Grabner. Zij was 1 van de 20 beginners, die allen slaagden in het hardlopend voltooien van hun eerste 5 km. De snelste van hen was Jeske Niet in 27.36. Na afloop ontving het twintigtal in een gezellig volle kantine een certificaat uit handen van trainer Frank de Bie en reikte wedstrijdorganisator Ruud Wessels de prijzen uit aan de eerste 3 AVW'ers in elke categorie. De kampioenen van dit jaar: Hsen Aart Verburg, H40 Martin den Hamer, H45 Gerard de Lange, H50 Paul Wolters, H55 Jan Ouwendijk, H60 Ronald Kolloffel en H70 Kees van Schie. VSen Marieke Bourquin, V40 Marja Zwijnenburg, V45 Petra Vos en V50 Jolande Mastrigt.

Verdere uitslagen en foto's zijn elders te vinden op de site, die sinds afgelopen maandag in een nieuw fris blauwwit jasje is gestoken!
De opzet is wat logischer dan bij de oude site met zes hoofdonderwerpen in het bovenmenu. Kijk eens rond en oordeel zelf. Eventuele opmerkingen (positief of ter verbetering) kunnen gericht worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..