Afsluiting loopseizoen

Vorige week donderdag stond bij AVW de estafetteloop op het programma. Onder droge maar frisse omstandigheden liepen 8 teams van 5 lopers een afstand van 3600 meter over achtereenvolgens 1000, 600, 800, 400 en 800 meter.
De indeling van de teams geschiedde willekeurig met als gevolg dat iedereen redelijk bij elkaar in de buurt bleef lopen. De opkomst viel wat tegen maar de wel aanwezigen vemaakten zich prima en presteerden soms boven verwachting daar toch niemand voor zijn clubgenoot uit dezelfde groep wilde onder doen.  
Zie de fotogalerij voor een sfeerreportage van de estafette.
Toegevoegde waarde van deze avond is dat de lopers uit de verschillende groepen elkaar leren kennen.
Ook komende donderdag is dat mogelijk als er een bootcamp georganiseerd wordt. Die heeft slechts indirect met hardlopen te maken, want is er vooral op gericht om verschillende spiergroepen sterker te maken. Uit oogpunt van blessurepreventie overigens een prima activiteit. Inschrijven voor de bootcamp is niet nodig; je kunt je gewoon aansluiten tijdens d ereguliere trainiing.


Meestal werd het loopseizoen in onze regio afgesloten met de Kadeloop in Schipluiden, maar daar is de laatste paar jaar verandering in gekomen sinds de VTM Telecomloop in Maasdijk (voorheen Knijnenburgloop) verschoven is van begin juni naar eind juli. Op zaterdag 25 juli klinkt om 2 uur het startschot voor de 5 en de 10 km die beide onderdeel zijn van het Westlandse Fides Runcircuit. Omdat de volgende wedstrijd van deze competitie al drie weken later is op 15 augustus in de Lier (Bradelierloop) kan eigenlijk nauwelijks gesproken worden van een zomerstop in het loopseizoen. En waarom ook? Lopen doe je immers heel het jaar door!

Tenslotte nog aandacht voor het volgende AVW-evenement, te weten de Run Bike Run. Deze is nu definitief vastgesteld op zaterdag 29 augustus. Meer info volgt later.