Zondag 3 uur Havenloop!


Afgelopen zaterdag werd onder prachtige loopomstandigheden de vijfde Geuzenloop georganiseerd. Deze wedstrijd over 15 km in de Vlaardingse Broekpolder heeft onder andere namen (waaronder de Geul Techniekloop) al een veel langere historie en heeft de laatste jaren helaas te kampen met een terugloop van het aantal deelnemers. Aan het parcours ligt het in ieder geval niet, want het verkeersarme natuurgebied is natuurlijk bij uitstek geschikt voor een hardloopwedstrijd. 
Een vijftiental AVW’ers was op komen dagen waarvan de prestatie van Marieke Boekestijn het meest in het oog sprong. Met een tijd van net onder het uur was zij ruimschoots de snelste vrouw. Monique Leentvaar van thuisvereniging Fortuna werd tweede op vier minuten. Bij de mannen was Michiel Bovendeert (Fortuna) de snelste in 55.00. Martin den Hamer werd derde bij de veertigplussers in 1.04.33.

Komende zaterdag 26 september staat de laatste wedstrijd van het Westlandse Fides Runcircuit op het programma met Westlands Mooiste in ’s-Gravenzande (10 EM). Het circuit heeft dit jaar met wat tegenslag te kampen gehad, daar de Kadeloop in Schipluiden en de Telecomloop in Maasdijk moesten worden afgelast vanwege voorspelde extreme weersomstandigheden. De angst voor een derde afgelasting is wat dat betreft ongegrond dus zal om 14.30 uur ongetwijfeld het startschot klinken in het sfeervolle centrum van de Westlandse badplaats. Na afloop vinden er de prijsuitreikingen plaats van de wedstrijd en het klassement.

De dag erna is het weer de beurt aan de Maassluise Havenloop. Deze recreatieve wedstrijd (voor iedereen dus!) start op de Markt en is een onderdeel van de Dag van de Duurzaamheid, die op deze zondag wordt georganiseerd. Er kan gekozen worden uit het rennen van 1,2 of 3 rondes van 2 km door de binnenstad. Er is geen inschrijving vooraf en men hoeft dus ook niet aan te geven hoeveel rondes hij/zijn gaat lopen. De start is om 15.00 uur. Ook voor de jongeren onder de 12 jaar wordt een loop georganiseerd en wel over een afstand van 1 kilometer met start om 14.45 uur. Na het volbrengen hiervan wordt er aan de jongeren een speciale medaille en consumptie aangeboden. Het parcours is geheel autovrij en deelname is gratis.

Tenslotte nog aandacht voor het ‘Oktoberfest 2015’.
Wie heeft niet gehoord van dit grootste bierfestival ter wereld?
Na het succes van 2014 zal bij AVW opnieuw deze thema-avond worden georganiseerd. Dat betekent dat er na de training van 1 oktober kan worden aangeschoven aan een van de lange tafels. Nieuw dit jaar is dat er rekening wordt gehouden met leden van de Blauwe Knoop. Vanzelfsprekend zal de aankleding geheel in stijl zijn, dus mocht je een jagershoedje, lederhosen of dirndl hebben, dan ben je meer dan welkom!