runbikerun

 

Op zaterdag 26 augustus zal de kantine van AV Waterweg weer het centrale punt zijn van de jaarlijkse Run Bike Run!
Meer info volgt later, hieronder een sfeerverslag van vorig jaar:
 
"Na een jaar afwezigheid werd op zaterdag 27 augustus 2016 weer de traditionele Run Bike Run georganiseerd bij AV Waterweg. Zoals het hoort in deze periode mocht er gesproken worden van bijna tropische omstandigheden, die deden verlangen naar de variant triathlon met een verfrissende duik in het water, 

Start- en finishpunt van het recreatieve evenement lagen letterlijk in de kantine aan de Albert Schweitzerdreef waartussen 5 km werd hardgelopen, vervolgens 20 km werd ge(race)fietst en daarna nog eens 3 km met protesterende kuiten werd hardgelopen.
De eerste deelnemers startten om 13.00 uur waarna om de 2 minuten een koppel van start ging (langzaamste eerst) om te beginnnen aan de 5 km hardlopen richting de Spuidijk.
25 deelnemers waagden zich aan de sportieve combi en merkten de eerste kilometers al dat het vandaag een zware onderneming ging worden met een temperatuur van boven de 25 graden Celsius en een stevige zuidoostenwind.
Onderweg kwamen de deelnemers meerdere clubgenoten tegen in de functie van fotograaf, parcourswachter, stempelaar (bovenop de Keersluiskering), starter en uitslagverwerker voordat hen na 28 km de verlossende finish midden in de kantine wachtte.
Lastig aan aan deze zware sportdiscipline zijn de overgangen.
Ten eerste moet er natuurlijk zo snel mogelijk worden overgestapt van hardloop- naar wielrenschoenen en vice versa (met loopschoenen op de racefiets stappen pakt netto slechter uit) en ten tweede dienen de spieren zich snel aan te passen aan de nieuwe beweging wat zich zeker bij de tweede wissel doet gelden. De kuiten zitten na het fietsen tegen kramp aan en als het al lukt om dat bij het aantrekken van de loopschoenen tegen te gaan is het de eerste honderden meters alsof je nauwelijks vooruitkomt.
Na afloop werd de uitslag bekendgemaakt (uitslag in excel staat hieronder) en volgde er een leuke naborrel op het terras waarbij weer duidelijk werd dat de Run Bike Run een prachtig clubevenement is, dat meer deelnemers verdient!."

blauw600

Uitslag RBR 2012 Uitslag RBR 2013 Uitslag RBR 2014 Uitslag RBR 2016