Het begon allemaal op 14 oktober 1982


14 Oktober 1982 vond de oprichtingsvergadering plaats van AV Waterweg in aanwezigheid van toen nog maar 30 enthousiaste aspirantleden. Bijna 35 jaar later is AVW een springlevende vereniging met een vaste basis van ruim 200 leden met een eigen atletiekbaan en een onderkomen dat de afgelopen weken een mooie opknapbeurt heeft gehad in de vorm van een nieuwe keuken en een nieuwe vloer.
Alle reden dus voor een feestje dat op zaterdagavond 7 oktober gevierd zal worden in InZight in Maasland vanaf 20.00 uur. Voor ieder lid ligt een toegangskaart klaar in de kantine, waarmee hij tevens 1 introducee kan meenemen. Om aan te tonen dat de echte hardloper zich niet laat dwarsbomen door een avond van alcohol en dans, staat er op zondagmorgen 8 oktober om 10 uur nog een anti-katerloop op het programma vanaf de kantine.

Afgelopen weekend stonden 4 AVW'ers op het podium bij Westlands Mooiste in 's-Gravenzande op zaterdag en de Kethelloop in Schiedam op zondag. De eerstgenoemde wedstrijd was de negende en afsluitende loop van het Agium Runcircuit met als hoofdafstand de 10 Engelse Mijl waarop vijftigplusser Gerard de Lange naar een fraaie eerste plaats liep bij de 45-plussers in een tijd van 59.22. 
Bij het 5-km klassement van de vrouwen 45-plus wisten twee clubgenoten het podium te halen in de personen van Petra Vos (2e) en Marianne van Beusichem (3e). 
De hoofdafstand van de Kethelloop was ingekort van 15 naar 10 km. Voor clubkampioen en Schiedammer Marc Meeder geen beletsel om net als vorig jaar de snelste overall te worden. Door de winderige polders van Midden-Delfland was hij na ruim 37 minuten ver voor de rest terug op het sportcomplex boven de tunnel van de A4.


WestlandsM


Het weekend na het jubileumfeest gaat op zondag 15 oktober het traditionele crosscircuit van start en voor de tweede keer gebeurt dat onder de naam Piepschuimlogo Crosscircuit. De crossen worden gelopen in het Sterrenbos tussen spoor en Waterweg met start- en finish ter hoogte van de voormalige spoorwegovergang aan de Schenkeldijk. Onderweg doemen altijd obstakels op in de vorm van de dijk, boomstammen en scherpe bochten en als het weer meewerkt ook water en blubber.
De andere 3 crossen zullen worden gehouden op 12 november en 3 en 24 december.