Aanstaande zondag startschot voor tweede Piepschuimlogo-crosscircuit

 

Komende zondag 15 oktober gaat om 11 uur bij AV Waterweg voor de tweede keer het Piepschuimlogo-crosscircuit van start, bestaande uit 4 crossen over 3,6 of 9 km door het Sterrenbos. Het circuit heeft in zijn ruim dertigjarige bestaan al vele naamswijzigingen ondergaan maar aan het concept is nauwelijks gesleuteld. Ten tijde van de clubjaren aan de Merellaan (tot 2002) lag de start weliswaar nog ter hoogte van de fietstunnel onder het spoor en de begroeiïng is de laatste jaren gedecimeerd, maar het rondje van (ruim) 3 km wordt nog steeds uitgezet tussen spoor en Waterweg en station Maassluis-West en de Schenkeldijk en bevat beklimmingen en afdalingen van de dijk, slingerende onverharde paden en her en der gedeponeerde boomstammen die door de crossliefhebber altijd op waarde geschat worden. Dankzij de regen van de afgelopen weken is de ondergrond op het ogenblik al dermate drassig dat het parcours redelijk selectief zal zijn waarop het dragen van spikes is aan te raden. Wanneer op gewone loopschoenen wordt gelopen is voluit tempo maken niet mogelijk.
Verkleedgelegenheid en inschrijving (vanaf 9.30u) zijn in het clubgebouw van AVW en de start vindt een kilometer verderop plaats aan het einde van de Schenkeldijk. Inschrijving per cross is 5 euro en 15 euro voor een passe partout (alle 4 de crosen). Voor de jeugd geldt een tarief van 1 euro.
De andere data voor de Piepschuimlogo-crossen zijn 12 november en 3 en 24 december.
Aan de vier wedstrijden over 3,6 en 9 km zijn klassementen verbonden waarbij de beste 3 resultaten worden meegeteld. Deze klassementen gaan afhankelijk van de deelname over 3 km voor jeugd (jongens en meisjes) t/m 15 jaar en over 6 en 9 km voor mannen en vrouwen.
Belangrijker is echter dat er met veel plezier wordt gelopen op deze 4 zondagochtenden en men na de inspanning voldaan kan terugkijken. Twijfel dus niet en kom aanstaande zondag (met of zonder spikes) naar het Sterrenbos!


AVW cross