Kerstcross als slotstuk van Piepschuimlogo-crosscircuit  

Aanstaande zondag 24 december zal om 11 uur de vierde en laatste cross van het tweede Piepschuimlogo-crosscircuit van start gaan in het Sterrenbos. Na sterk wisselende weersomstandigheden bij de eerste drie crossen lijkt de laatste vooral zwaar te gaan worden door de overvloedige regenval van de afgelopen weken waardoor de bodem zacht, glad en nat is geworden. Zeker bij de afdalingen van de grasdijk is het dan soms een kunst om op de been te blijven en dat wordt moeilijker naarmate de vermoeidheid toeneemt.
Het is dus aan te raden om op trailschoenen of spikes te lopen en wanneer je toch op gewone loopschoenen vertrekt voorzichtigheid in acht te nemen. Bij de voorgaande crossen is die regel gelukkig prima nageleefd.
Ook deze keer kan worden gekozen uit 3 afstanden, te weten 1, 2 of 3 rondjes van ruim 3 km.  De start is achter de dijk ter hoogte van de Schenkeldijk en het keerpunt net voor Avonturis. Inschrijven en verkleden kan vanaf half 10 in de kantine. Na afloop is op dezelfde plaats de prijsuitreiking  voor de klassementen over de diverse afstanden, te weten de 3 km voor de jongens en meisjes, de 6 km voor dames en heren en de 9 km voor heren. Alleen bij de jongens 3 km (Stef Kortekaas van Olympus) en de 6 km vrouwen (Monique Leentvaar van Fortuna) is de winnaar reeds bekend als gevolg van 3 overwinningen.


Afgelopen zaterdag werd bij de RunningPointcross in de Broekpolder al duidelijk hoe zwaar een moddercross kan zijn. Halverwege het rondje van 2,5 km moesten de lopers zelfs door een diepe ondergelopen greppel waden en ook op andere plekken verdwenen de spikes uit het zicht. Nieuwigheid aan deze wedstrijd was de tijdslimiet van 40 minuten die de organisatie had gesteld. Geen enkele deelnemer bleek in staat te zijn om onder die omstandigheden de vier rondjes binnen de limiet te lopen. Volgend jaar zal de RunningPointcross waarschijnlijk weer een circuit worden. Goed nieuws voor de crosser!

Na de kerstcross zal de aandacht bij AVW volledig uitgaan naar de 24e halve marathon van Maassluis die sinds 2011 onder de naam Ruitenburg Halve Maassluis bekend staat. Op 21 januari 2017 zal om 1 uur op de Jan Schoutenlaan het startschot klinken voor deze wedstrijd over 21,1 km en prestatielopen over 5 en 10 km.
De voorinschrijving is vorige week gestart waarvan de link op de homepage van de website is te vinden.