Ook de 24e halve van Maassluis wordt weer een loopfeest 

Na het succesvol verlopen Piepschuimlogo-crosscircuit met 4 crossen in het najaar staat bij AVW over 10 dagen alweer de 24e halve marathon van Maassluis op het programma. Dit jaarlijkse sportieve clubhoogtepunt wordt voor de achtste keer onder de naam Ruitenburg Halve Maassluis georganiseerd en zal wederom start en finish hebben op de Jan Schoutenlaan.
Om precies 13:00 uur zullen daar op zondag 21 januari voor de 5, 10 of 21,1 km honderden lopers vertrekken die de eerste kilometers allen over de Westlandseweg richting centrum rennen. Bij de rotonde ter hoogte van de Rozenlaan gaat de 5 km langs de Weverskade terug naar Maassluis-West en gaan de 10 km en de halve marathon over de Rozenlaan en de Parallelweg naar de Westgaag en vervolgens onder het viaduct met de A20 door naar de Maasdijk (7 km). De 10-km-lopers gaan hier linksaf langs de Weverskade en de halve marathondeelnemers rechtsaf de Maasdijk over. Achter het clubgebouw van AV Waterweg langs gaan de lopers met de langste adem vervolgens richting Schenkeldijk en over de Oranjedijk langs de manege tot aan de Spuidijk waar linksaf wordt geslagen. Via het nieuwe fietspad wordt daarna de rotonde voorbij het Oranjekanaal bereikt waar rechtsaf wordt geslagen naar de Oranjedijk tot aan de Bonnenlaan. Op de Staelduinlaan wordt even aan het gelijknamige bos geroken waarna de Maasdijk weer opdoemt en het nog 6 km lang teruglopen is naar de finish aan de Jan Schoutenlaan.

Ook al wordt het evenement reeds voor de 24e keer georganiseerd vraagt het elk jaar weer veel organisatiekunst om het succesvol te laten verlopen. Een vergunning moet worden aangevraagd, de Wethouder Smithal gereserveerd, gecertificeerde verkeersregelaars opgetrommeld, naast vele ander vrijwilligers in en rond de sporthal en bij de drankposten. In totaal gaat het om zo’n 80 vrijwilligers die vrijwel allen uit de eigen vereniging komen.

Meer info over de wedstrijd (inschrijfgeld, kleedgelegenheid, tijdregistratie) is elders te vinden op de site waar ook kan worden voor-ingeschreven. Bijna 200 lopers hebben dit reeds gedaan en besparen daarmee 2 euro ten opzichte van na-inschrijving op de dag zelf. 
Hak de knoop dus door en schrijf je vast in voor een prachtige loop door de eerste stad aan de Waterweg!