Zonnige zevende LadiesrunHet weekend na de Rotterdammarathon staat sinds 2009 bij AV Waterweg in het teken van de Ladies Run. Alleen vorig jaar verschoof het evenement vanwege het Paasweekend naar de week voor de marathon en troffen de dames ook meteen iets minder fraai weer dan de vijf jaar ervoor. Die zonnige lijn werd afgelopen zondag gelukkig weer opgepakt en konden bijna 100 deelneemsters aan de diverse afstanden (1-5-10 km) volop genieten van de blauwe hemel en het ontluikende groen.  Bij de Ladies Run staat altijd een goed doel centraal en dit jaar was dat de spierziekte ALS, waar elk jaar 500 mensen aan overlijden in Nederland en dus veel winst mee te behalen valt.

Om 11 uur ging op de 400-meter asfaltbaan de 1000 meter voor de meisjes van start, tien minuten later gevolgd door de 5 en de 10 km voor de dames. De AVW-mannen waren deze dag slechts actief aan de zijkant als starter, fotograaf, fietser, parcourswachter of verzamelaar van kledingstukken. Centraal stond op deze dag het sociale aspect wat zowel vooraf, bij de aanmoediging van de kinderen, tijdens, bij het unaniem wachten tot de laatste loopster binnenkwam, én achteraf bij de uitgebreide tombola op het zonnige terras zichtbaar was. De (vele) prijzen bij laatstgenoemde activiteit waren geschonken door de Maassluise middenstand. Naast veel goodwill bij de loopsters leverde deze zevende editie 750 euro op voor ALS welk bedrag nog verhoogd zal worden via sponsorbijdrages. Organisatrice Astrid Wilmink mag weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement en zal in 2016 ongetwijfeld in touw zijn voor de achtste editie.

 

Volgende week maandag zullen veel AVW’ers te zien zijn in Maasland waar om half 1 de Groene Oaseloop van start gaat met een kinderloop (t/m 9 jaar) van 1 km, een kwartier later gevolgd door de oudere jeugd (t/m 14 jaar) over 1,7 km en om 13.15 uur door de vijftienplussers over 6 of 10 km. De laatste 2 afstanden voeren door het fraaie vliet- en polderlandschap en vormen op zich al voldoende reden om de hardloopschoenen op deze Koningsdag aan te trekken.   Alternatief is de Havenloop in Vlaardingen die op dezelfde dag om 12.15 van start gaat. Afstanden zijn hier 5 en 10 km met resp. 4 en 8 rondjes door de binnenstad.

Donderdag 23 april tenslotte kan op de baan van Olympus ’70 in Naaldwijk worden deelgenomen aan een 3000 meter. Vanaf half 9 starten de series, beginnende met de snelste. Rondom deze Westlandse instuifavonden hangt altijd een typische atletieksfeer met naast de looponderdelen ook technische nummers als hoogspringen, discuswerpen en kogelstoten (vanaf half 8). Kan prima dienen als vervanging van de reguliere donderdagavondtraining!