De beginnende hardloper bij AV Waterweg


In 2018 zal de beginnerscursus in het najaar worden georganiseerd!Al vele jaren organiseert AVW voor beginnende hardlopers een cursus, die van start gaat omstreeks de overgang van wintertijd naar zomertijd. Deelnemers ontwikkelen in groepsverband en onder leiding van deskundige en ervaren trainers hun conditie en loopvermogen. In 2016 hebben ruim 35 deelnemers met succes de loopcursus afgesloten tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van AV Waterweg in juni.

Ter voorbereiding op de cursus wordt op maandag 20 maart 2017 een voorlichtingsavond bij AV Waterweg georganiseerd, aanvang 20:00 uur. Daarbij kan iedereen persoonlijk kennismaken met de trainers, wordt een en ander over het programma toegelicht, en zal  Michel de Maat uitleggen waarom goede hardloopschoenen zo belangrijk zijn en wat een rol speelt bij de keuze van het juiste schoeisel. De eerste trainingsavond is een dag later op dinsdag 21 maart.

De trainingen vinden plaats in de nabije omgeving van het clubgebouw van AV Waterweg aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 471 in Maassluis. Omkleed- en douchegelegenheid is daar aanwezig; aanvang van de trainingen op dinsdag en donderdag is altijd om 19.30 uur.
De cursus kent een rustige opbouw, verdeeld over 12 weken.

Starters van 2014


Aan het einde van de cursus wordt er voor iedereen een finale testloop georganiseerd van 5 km. Deze afsluitende loop zal plaatsvinden op donderdag 22 juni, tegelijk met de AVW clubkampioenschappen. Alle cursusdeelnemers die de finish passeren ontvangen als beloning voor de trainingsarbeid een certificaat met daarop de gerealiseerde eindtijd.

Aanmelden voor de cursus kan per e-mail bij Wil Lantinga (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Meer info volgt nog hier op de site.


Graag tot ziens op maandag 20 maart 2017!
Sportieve groet,
de trainers.

blauw600
Bijlagen:

Inschrijfformulier beginnerscursus 2017 (PDF)

Schema beginnerscursus 2017